Herberg Het Rechthuis uit Rinsumageast wint Ondernemersprijs Dantumadiel 2021

Damwâld - Donderdagmiddag reikte wethouder Rommy Kempenaar de Ondernemersprijs Dantumadiel 2021 uit aan eigenaren Theun Plantinga en Mike Kick van Herberg Het Rechthuis in Rinsumageast.


Piet Horjus van Dorpsbelang Rinsumageast/Sibrandahûs droeg de Bed & Breakfast voor. “Wij zijn als inwoners erg ingenomen met Het Rechthuis. Het dorp knapt er enorm van op.” schreef Horjus bij de voordracht. Hij was ook bij de uitreiking van de prijs. Volgens de jury hebben de eigenaren met lef, maar heel veel respect voor het verleden en het dorp een goede invulling gegeven aan het beeldbepalende Rijksmonument. Wethouder Rommy Kempenaar: “Het Rechthuis biedt niet alleen de toerist een fijne plek, maar zorgt ook voor een fleurig dorpscentrum. Theun en Mike werken daar keihard voor, maar met veel passie. Dat kun je zien. De Ondernemersprijs is hen van harte gegund.”

De wethouder verraste donderdag, samen met de andere juryleden Bert de Boer (Ondernemersvereniging SOD) en bedrijvencontactfunctionaris Maja Zijlstra, Theun en Mike met de prijs. Naast de titel Ondernemersprijs Dantumadiel 2021 krijgt de Herberg een promotievideo cadeau. In oktober 2021 riep wethouder Rommy Kempenaar de inwoners op om een bedrijf voor te dragen die zich in 2021 bijzonder heeft weten te onderscheiden. Er werden in totaal zo’n 40 bedrijven genomineerd, uit verschillende sectoren.

De jury is blij met dat aantal aanmeldingen. Kempenaar: “En vooral de motivaties die we er bij kregen. Het was niet makkelijk om daar één winnaar uit te kiezen, want natuurlijk zijn we trots op al onze ondernemers. De ondernemersmentaliteit kenmerkt een groot deel van onze inwoners. We kennen in dit gebied veel bedrijven. Zij helpen elkaar, zorgen voor werk en laten bovendien onze regio bruisen. Met onder andere deze prijs willen we dat anderen laten zien en waarderen.”

97 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven